ds. Henk Bondt

Sinds augustus 2013 ben ik als predikant verbonden aan deze kerk. Wat mij aansprak in deze gemeente is de openheid en directheid van de mensen, allerlei grote en kleine initiatieven om binnen en buiten de kerk dingen aan te pakken, en het verlangen om Jezus Christus te volgen. Zelf kan ik daaraan bijdragen door preken op zondag, onderwijs aan jongeren doordeweeks, en pastoraat (bezoekwerk en begeleiding, waaronder begeleiding bij ziekte en stervensbegeleiding.)

Hiervoor ben ik predikant geweest in Barendrecht, vlak onder Rotterdam, en in Nunspeet en Heerde, op de Veluwe. Ik studeerde theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen en heb me daarna onder andere bekwaamd in pastoraat en coaching. Verder ben ik momenteel mentor van een collega die bezig is met de eerste jaren van het predikantschap.

Ik woon in Leek aan de Waezenburglaan, tegenover de Oldeborg (RSG De Borgen), samen met mijn vrouw en twee dochters. Mijn interesses zijn onder andere gedichten, schilderen, muziek, film, en motorrijden (de Ardennen, 1998 Berlijn, 2010 Tsjechië (Tsjechisch Zwitserland), 2013 opnieuw Tsjechië (Bohemen, Praag en Theresienstadt).

Mijn drive. In de Westminster Catechismus staat het prachtig: What is the chief purpose for which man is made? To glorify God, and to enjoy him for ever. Of zoals Jezus het zei: God liefhebben en je naaste als jezelf. Wat me daarbij altijd met ontzag zal blijven vervullen: wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. De verbondenheid begint bij God die mensen opzoekt. Dat blijft hij doen. Het is volgens mij daarom de moeite waard je in God te verdiepen.

Jongeren en kinderen hebben mijn hart. Dat zie je terug in de erediensten, in de momenten met en voor de kinderen. Ook stel ik prijs op een goed contact met de jongeren van de gemeente. Zij stellen eerlijke vragen, zien scherp, en hun potentie wordt in de kerk niet altijd op waarde geschat. Ik vind het een voorrecht met hen op te trekken. Predikanten mogen generatie na generatie binnenleiden in het leven met God. Een opgave, maar ook een geschenk.

Open contact met andere kerken vind ik erg belangrijk. Natuurlijk zijn er verschillen. Soms alleen in cultuur en geschiedenis, maar soms ook inhoudelijk. Deze verschillen moet je niet weg poetsen. Toch zijn de overeenkomsten meestal groter. Ieder die wil staan op het fundament van Jezus Christus de gekruisigde (1 Korintiërs 2,2), de samenleving wil dienen, en gerechtigheid zoekt (Micha Campagne), heeft in mij een medestander.

Ik ben niet alleen predikant voor mensen van onze gemeente. Wie via deze site of op een andere manier geïnteresseerd geraakt is, vragen heeft, of gewoon behoefte aan bezoek, kan contact opnemen via telefoon 085-1045464 of mail ds. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..